018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izložba „Niš Art Fondacije“ 8. godinu zaredom

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

U petak, 24. maja, od 20 časova u Galeriji „Filip Moris“ biće otvorena izložba radova mladih umetnika pod nazivom “Mladost 2013”. „Niš Art Fondacija“ ovu izložbu organizuje već osmi put, a na konkurs svake godine stigne impozantan broj radova.

Više od 1000 radova mladih umetnika stiglo je na konkurs koji je osmu godinu zaredom raspisala „Niš Art Fondacija“. Žiri, koji čine Radovan Lale Đurić, Neda Arnerić i Kristina Ristić, kao i svake godine, imao je težak zadatak, a najuži izbor obuhvatiće 61 rad.

Ono što ovogodišnji konkurs izdvaja u odnosu na prethodne godine jeste činjenica da je stiglo najviše radova do sada. Imena troje nagrađenih biće poznata i saopštena u petak, 24. maja, na svečanom otvaranju postavke u galeriji Filip Moris.

Podsetimo, konkurs NAF-a „Mladi 2013“ za likovne umetnike starosti do 35 godina u disciplinama: crtež, grafika, slika i skulptura zatvoren je 31. januara. Ova fondacija zalaže se za afirmaciju umetnika, kao i njihovo predstavljanje u svetu. Radovi koji uđu u uži izbor, sem niškoj, biće predstavljeni i beogradskoj publici, ali i objavljeni u specijalnoj publikaciji.

 

 

Povezane vesti