018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izletišta spremna za nove posetioce

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Ekipa Niške televizije obišla je danas posećenija gradska izletišta, kako bi proverila kakve su ekološke posledice praznika za nama. Iako je dan pre na Kameničkom visu bilo praznične ambalaže, već danas je sve na svom mestu, a izletišta opet spremna za nove posetioce.

Metereolozi su danima pre 1. maja upozoravali na vremenske neprilike koje bi mogle pokvariti tradicionalni uranak. I dok naši zemljaci sa severa nisu imali sličnih problema, pa su već u ranim jutarnjim satima raspaljivali roštilj i dizali atmosferu, mi na jugu nismo baš bili te sreće. Međutim, po dobrom starom srpskom običaju, Prvi maj morao se proslaviti kako dolikuje. Upravo zato, a uprkos svim negativnim faktorima, niška izletišta ni ove godine nisu bila prazna.

Dva dana posle uranka, uočavamo da je smeće, koga je ranije bilo, gotovo potpuno uklonjeno. Sporadnični plastični otpad na Bubnju jedino je što za sada kvari utisak. Je li stvar kritike ili ekološke svesti, nikada nećemo saznati, ali naša reporterska ekipa zaključuje da su Kamenički vis, izletište Dabilo, Vrežina i Bubanj potpuno spremni za nove izletnike.

A dokle će potrajati, videćemo!

 

Povezane vesti