018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izgradnja socijalnih stanova teče po planu

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Izgradnja 70 novih socijalnih stanova u dve lamele u Duvaništu teče po planu. Zemljani radovi u ulici Majakovskog uveliko su krenuli, a na proleće naredne godine očekuje se useljenje.

Cena kvadrata je 634 evra bez PDV-a, što je za 10% manje od cene prethodno izgrađenih stanova na ovoj lokaciji, a za čak 20% će novi stanovi biti jeftiniji od onih koji su prvi izgrađeni, kaže Vladan Stojanović, direktor Gradske stambene agencije.

Nakon tendera i potpisivanja ugovora u Gradskoj kući, građevinci iz Surdulice, preduzeće „Tončev gradnja“ ovih dana krenulo je sa zemljanim radovima na lokaciji u ulici Majakovskog, gde će biti izgrađeno 70 novih socijalnih stanova.

Cena kvadrata socijalnih stanova u Nišu nastavlja da pada. Niža je za čak 20% u odnosu na cenu socijalnih stanova koji su izgrađeni na samom početku ovog programa resornog ministarstva i Grada Niša.

Nakon prodaje socijalnih stanova na Duvaništu, biće nastavljena izgradnja socijalnih stanova u ulici Petra Ranđelovića. Na toj lokaciji već je iskopan temelj, ali su radovi privremeno obustavljeni jer je investitor Evropska banka za rekonstrukciju i razvoj tražila da na tenderu imaju pravo učešća i inostrane građevinske firme.

Završetak gradnje i ovih socijalnih stanova, prema planu, biće 2015. godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Povezane vesti