018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izgradnja kolektorske mreže prioritet u Akcionom planu za razvoj grada (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Izgradnja kolektorske mreže na teritoriji Niša biće prioritet u Akcionom planu za razvoj grada od 2015. do 2020. godine, rekao je šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović. Takođe, postoji potreba za reorganizacijom korišćenja gradskog prostora, rečeno je na javnoj raspravi. Akcioni plan biće usvojen do kraja godine.
Nedovoljno razvijena infrastruktura u gradu utiče i na život Nišlija, ali i na ekonomski razvoj grada, rečeno je na javnoj raspravi o Akcionom planu razvoja grada od 2015. do 2020. godine. Prioritet u šestogodišnjem planu biće izgradnja kolektora na teritoriji grada, kaže šef kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Milan Ranđelović.
Neophodna je i drugačija podela gradskog prostora. Mnogo industrijskih i vojnih objekata je prazno, dok je pojedinim institucijama neophodno više prostorija za rad. Akcioni plan će urediti i ovu oblast, kaže Ranđelović i dodaje da je on radna verzija 754 projekata koji će se realizovati po prioritetu ili u zavisnosti od brzine pripreme neophodne dokumentacije.
Ranđelović dodaje da su prilkom izrade Akcionog plana sagledane potrebe svih institucija sa teritorije grada, kao i njihovi razvojni planovi, a u ovom procesu je učestvovalo oko 350 ljudi. Šestogodišnji akcioni plan razvoja grada biće donet do kraja godine.

Povezane vesti