018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izgradnja kanala u Mramoru sprečiće izlivanje otpadnih voda (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

U toku je izgradnja kanala u Mramoru koji će sprečiti izlivanje otpadnih voda i kišnice u više desetina domova. Meštani se nadaju da će ove godine dobiti i kanalizaciju i da će stara vodovodna mreža biti rekonstruisana. Loša infrastruktura ugrožava meštane Mramora, a problemi se rešavaju kada ima novca, kaže predsednik gradske opštine Palilula Boban Džunić.

Mramor nema kanalizaciju, a otpadne vode iz septičkih jama se izlivaju sa većom kišom ili snegom. Ugrožene su kuće i Osnovna škola “Desanka Maksimović” u podnožju Mramorskog brda, jer fekalije ulaze u dvorišta i podrume. Postojeći zemljani kanal nije dovoljan za odvod.

Betonski kanal dug preko 500 metara, od Mramorskog brda do Južne Morave, sprečiće izlivanje otpadnih voda u domaćinstva. On će ih odvoditi do reke.

Kanal je privremeno rešenje, nadaju se meštani, dok u selu ne bude izgrađena kanalizaciona mreža, za šta već postoji projekat. Neophodan je samo novac, kao i za rekonstrukciju vodovodne mreže, koja je u ovom selu, izgrađena pre nekoliko decenija od azbestnih cevi.

Povezane vesti