018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Izbori u niškom DS-u

Komentari: isključeni

Niške demokrate biraju novo rukovodstvo. Na 13 biračkih mesta 2800 clanova sa pravom glasa izabraće nove predsednike i članove opštinskih odbora kao i članove i predsednika Gradskog odbora. To će omogućiti Demokratskoj stranci da se snažno vrati na političku scenu grada Niša, istakao je Dušan Milisavljević, predsednik Okružnog odbora Demokratske Stranke.

Za 23 mesta u Gradskom odboru prijavilo se 47 kandidata, a za predsednika GO jedini kandidat je Dragoslav Ćirković, koji će biti izabran ako za njega glasa  polovina plus jedan glasač od najmanje 30% izašlih birača.  Za opštinski odbor Medijane bira se 25 članova od ukupno 37 prijavljenih. Demokratska stranka u Nišu će posle ovih izbora izaći  jedinstvenija i spremnija da građanima ponudi nove odgovore i rešenja, kaže Dušan Milisavljević koji je glasao u sedištu DS-a.

Posle promene Statuta Demokratske Stranke koje je inicirao predsednik Dragan Đilas, rodna ravnopravnost istaknuta je u prvi plan.  I prilikom ovih izbora od ukupnog broja kandidata za članove opštinskih i gradskog odbora 50% su žene, a 10% su mladi.

Povezane vesti