018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Povećanje zapošljivosti kod mladih (VIDEO)

Niš mora odlučnije da radi na polju omladinske politike koja podrazumeva rešenja za povećanje zapošljivosti kod mladih, rekao je sednici Saveta za mlade , Marjan Cvetković, novoizabrani predsednik Krovne organizacije mladih Srbije.
To se može postići uključivanjem organizacija mladih u procese donošenja odluka kako na nacionalnom tako i na lokalnom nivou, gde Savet za mlade ima važnu ulogu, kaže predsednica ovog tela u Skupštini grada Niša, Adriana Anastasov.
Podaci o položaju mladih u Nišu pokazuju da su oni nedovoljno uključeni u procese donošenja odluka. Zbog toga omladinska politika mora da se zasniva na pregovaračkoj poziciji mladih prema vladajućim strukturama i relevantnim institucijama kako bi uticali na poboljšanje svog položaja u društvu, ocenjeno je na sednici Saveta za mlade, kojoj je prisustvovao i predsednik Krovne organizacije mladih Srbije, Marjan Cvetković.
Krovna organizacija Srbije je najviše nezavisno predstavničko telo mladih u našoj zemlji koje zastupa njihove interese, a okuplja 81 organizaciju sa čitave teritorije Srbije. Zbog toga, Savet za mlade u Skupštini grada Niša ima važnu ulogu medijatora u kreiranju lokalne ali nacionalne omladinske politike, kaže predsednica ovog Saveta Adriana Anastasov.
O potrebama niške omladine razgovaraće se i narednih dana, kada će predstavnici organizacija i udruženja mladih predočiti svoje probleme na završnoj konferenciji projekta „ Više iskustva za više prilika za zapošljavanje“ u Beogradu.

 • Djoka

  DA da a kad se razbolis poslodavac ti ne da da ides kod lekara ili nedo ti BOg slucajno da ti je otvoreno bolovanje odma se preti otkazom tako je kod privatnika i opet nikom nista.Prava radnika gde su? Zakon ko sprovodi ? Pozabavite se ovom temom jer ko zna koliko radnika kod privatnika ima ovaj problem!!

 • Sasa

  Lazi, lazi i samo lazi. Jedino to i mozemo da ocekujemo.

  • gradjaNin

   A sta ti, dragi Sasa, mozes, zelis, umes da predlozis? Bilo sta, ne mora da je u vezi sa ovom temom. I posteno nam kazi, sta postizes ovakvim komentarom?

   • Sasa

    Gradjanine Nisa, ja se nebavim politikom ili politikanstvom. Ona nas je dovela do ove situacije. Neko kao ja koji je svoje studije zavrsio sa prosekom 9,5 na saobracajnim studijama i primao mnoge stipendije medju kojima je stipendija grada Nisa nemoze sa dobije pristojan posao zbog poltrona politickih partija. Sve te kvazi organizacije su stvorene da zavaravaju narod.