018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ivanović: Ne osećam se bezbedno, cilj je da me obeshrabre

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović koji je počeo štrajk glađu zbog po treći put odbijenog zahteva da bude premešten u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici istakao je u pismu koje je objavila današnja “Politika“ da se u prištinskom zatvoru ne oseća bezbedno, a da se protiv njega vodi politički i potpuno besmisleni postupak.

Takav postupak bi unapred bio osuđen na neuspeh pred bilo kojom pravnom institucijom, toga su, po svemu sudeći, svesni i u tužilaštvu, ali je očigledna namera da se na ovaj način iscrpljujem, obeshrabrim i na kraju slomim, naveo je Ivanović u pismu nakon što je juče usmeno obavešten da mu je odbijen i treći zahtev da bude premešten u pritvorsku jedinicu u Kosovskoj Mitrovici.
„Iako za tako nešto imam zakonske osnove, pravne, ljudske i ekonomske razloge koji bi morali biti više nego dovoljni za svaku istinski pravnu instituciju il iza humane ljude čini mi se da pravdu i humanost očekujem na pogrešnom mestu“, napisao je Ivanović koji kaže da se samo tako može objasniti uporno odbijanje njegovog premeštaja u mesto boravka blizu porodice.
On je naveo i da je njegova porodica izložena maltretiranju i putovanjima do Prištine, što više nije ni za njih bezbedno.
“Sva ta odbijanja, osim kršenja zakona, predstavljaju i kršenje mojih ljudih prava!“, poručio je on.
Ivanović je naveo i da zbog sasvim osnovanog osećanja nebezbednosti u okruženju koje je sto odsto albansko ne koristi ni pravo na izlazak u šetnju u zatvorenom, dok na televizijskim programima koje gleda može da vidi samo albanske programe.
Zbog svega što preživljava, a što smatra krajnje nehumanim i neljudskim odnosom, Ivanović je, kako je naveo, odlučio je da stupi u štrajk glađu.
„Mnogo mi znači vaša podrška, kao i sve ono što radi Vlada Srbije, ali to očigledno, nije dovoljno, pa moram da se opredelim za ovaj vid protesta i da skrenem pažnju na nepravdu koja mi se čini“, objasnio je Ivanović.