018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ivan Vuković ostaje upravnik Narodnog pozorišta? (VIDEO)

Na sednici Odbora za imenovanje Skupštine grada doneta je odluka da Ivan Vuković, aktuelni vd upravnika, ipak, ispunjava uslove da bude upravnik Narodnog pozorišta u naredne četiri godine.

Za ovaj predlog glasala su četiri člana odbora, dok su dva bila protiv. Jedan od članova upravnog odbora Narodnog pozorišta Miša Rakocija istakao je da je Vuković jedini predložio profesionalan program rada, dok neki, kako kaže, „nisu ni cv popunili kako treba“.

Ipak, poslednju reč o ovom imenovanju daće Skupština Grada na sednici koja je zakazana za 2. oktobar.

Problem oko Vukovićevog izbora nastao je zbog jednog od uslova konkursa koji kaže da kandidat mora da ima najmanje pet godina radnog iskustva u struci. S obzirom na to da je Vuković diplomirao pre dve godine, a da je na mesto vd upravnika pozorišta postavljen pre nepunih godinu dana, što mu je i prvo radno mesto, predstavnici opozicije osporili su na prethodnoj sednici Odbora za imenovanje njegov izbor. Ipak, oni koji podržavaju Vukovića smatraju da u radno iskustvo treba uračinati i njegov rad na predstavama tokom studiranja.

Ivan Vuković rođen je 1983. godine u Beogradu. Na Fakutletu dramskih umetnosti u Beogradu diplomirao je režiju 2011. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=8h_yK_MVhY8

Povezane vesti