018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ivan Bošnjak:”Spremni smo da pomognemo opštinama na jugu” (VIDEO)

Državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu Ivan Bošnjak, prisustvovao je radnom sastanku načelnika Nišavskog upravnog okruga sa rukovodstvom opštine Svrljig. Razmatrana je situacija na terenu i problemi sa kojima se suočava opština Svrljig. Državni sekretar Bošnjak istakao je da će resorna ministarstva zajedno sa okrugom obezbediti bolju koordinaciju i saradnju sa nerazvijenim opštinama na jugu Srbije.
Primena Zakona o planiranju i izgradnji koji je nedavno stupio na snagu, kao i skoro donošenje Zakona o inspekcijskom nadzoru i Zakona o vanrednoj situaciji, stavlja opštine Nišavskog upravnog okruga na velika iskušenja. U opštini Svrljig koja ima samo 39 zaposlenih, postoji potreba za još 14 službenika. Ovi kadrovi su neophodni za izvršenje poverenih poslova republike i implementaciju pomenutih zakona. U ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu imaju razumevanja za postojeću situaciju i spremni su da pomognu.
Načelnik Nišavskog upravnog okruga posle radnih sastanaka u opštinama Ražanj, Aleksinac, Gadžin Han, sastao se i sa rukovodstvom opštine Svrljig. Sagledana je kompletna situacija na terenu sa svim problemima koji opterećuju ovu opštinu.
Vanredne situacije su u više navrata zadesile Svrljig u 2014. godini. Pored poplava opštinu su pogodile i zimske nepogode koje su prouzrokovale velike havarije na elektro mreži. Uz velike napore, svi problemi su uspešno prevaziđeni a najvažnije je da nije bilo povređenih i nastradalih, istakla je Jelena Trifunović,.

Povezane vesti

  • pera

    Ako je spreman da pomogne kao i svom selu onda su ga i oni naderali….