018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ivan Blagojević:“Komisija po ukusu ministra“ (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Organizacioni tim ,,Nišvil džez festivala“ oštro je reagovao na najavu da će komisija za oblast muzike na konkursu Ministarstva kulture, koja je prošle godine odlučila da ova međunarodna manifestacija ne dobije novac, i ove godine biti u istom sastavu i odlučivati koji programi zaslužuju podršku a koji ne.
U saopstenju organizatora ,,Nišvilla“, direktor festivala Ivan Blagojević naglašava da četiri petine Komisije, koju, kako navodi, očigledno „baš“ po meri ministra kulture Ivana Tasovca čine ljudi iz Beograda pa se, u skladu s tim, mogu očekivati slični rezultati kao i na prošlogodišnjem konkursu.
Deo tih sredstava je, kaže Blagojević, vraćen Beogradskoj filharmoniji koja je otvorila NOMUS. Napominje da je većina komisija ove godine dobila nove članove ali ne i komisija za muziku koja je očigledno dobro obavila zadatak, između ostalog i eliminacijom Nišvila prošle godine, uz uvredljivo obrazloženje koje je u vidu nepotpisanog saopštenja poslato medijima da se radi o manifestaciji komercijalno-turističkog karaktera.
Organizator Nišvila podseća da će u okviru festivala ove godine biti održano 90 koncerata, uz učešće 600 umetnika iz celog sveta, a komisija, kako navodi, neće imati na raspolaganju ni 15 radnih dana za odlučivanje, što nije dovoljno ni da se prelistaju stotine pristiglih aplikacija.