018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Italijanski kardiolog održao predavanje u Institutu „Niška banja“ (VIDEO)

Komentari: isključeni

Nakon posete Medicinskom fakultetu, predavanje o tome koliko je važno sprovoditi testove fizičkim naporom, u Institutu „Niška banja“ održao je poznati italijanski kardiolog dr Alesandro Mezani. Izlaganje je pratio i gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić, kao i ostale kolege iz struke. Institut „Niška banja“ ima svu neophodnu opremu za kardiovaskularnu rehabilitaciju, a uz znanje koje stiže iz Evrope, lečenje će, kažu, biti još uspešnije.

Doktor Alesandro Mezani načelnik je laboratorije za testove fizičkim naporom, kao i Odeljenja za kardiovaskularnu rehabilitaciju Instituta u Verunu. Njegova je poruka da je za lečenje srčanih oboljenja važna tzv. ergospirometrija, odnosno merenje količine unosa kiseonika pri vrežbanju, kao i odgovarajući trening.

Institut „Niška banja“, specijalizovan za lečenje kardiovaskularnih oboljenja, ima neophodne aparate, a uz iskustva gosta iz Italije, rezultati će biti još bolji.

I gradonačelnik Niša, inače kardiolog, prof. dr Zoran Perišić smatra da su predavanja kolega iz Evrope više nego značajna, kako za primene novih metoda, tako i za same zdravstvene institucije.

Doktor Mezani u Nišu boravi od 7. do 9. februara, a pre Instituta „Niška banja“, posetio je i Medicinski fakultet.

Povezane vesti