018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Italijani gosti niških studenata (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Petnaest studenata iz Napulja biće gosti našeg grada do 31. avgusta, u okviru kulturne razmene, koju organizuje udruženje studenata tehnike Evrope BEST. Osim što će učestvovati na različitim radionicama, italijanski studenti će moći bolje da upoznaju naš grad, kulturu i tradiciju.

Druženje, učenje, razmena iskustava neki su od ciljeva kulturne razmene, koju organizuje lokalno Udruženje studenata tehnike Evrope „BEST“. Niški studenti ugostiće svoje vršnjake iz italijanskog grada Napulja i potruditi se da svoj grad što bolje predstave.

Studenti iz Napulja učestvovaće i na radionicama o komunikaciji u multikulturalnoj sredini. Dolazak Italijana je drugi deo kulturne razmene, jer je reč o uzvratnoj poseti. Niški studenti početkom avgusta bili su u Napulju i upoznali se sa gradom, kulturom, ali i italijanskom kuhinjom.

U kulturnoj razmeni mogu učestvovati samo studenti koji su članovi organizacije „BEST“. Pokrovitelji razmene su „Delta Generali“ osiguranje i vinsko selo Malča, a razmenu je podržala i gradska opština Pantelej.

Povezane vesti