018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ističe rok za prijavu na javne pozive Nacionalne službe za zapošljavanje (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Sutra ističe rok za prijavu na javne pozive Nacionalne službe za zapošljavanje za dodelu subvencija za samozapošljavanje Roma, kao i subvencija poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta ali i programa obuke i stručne prakse za osobe za invaliditetom.

Plan je da mere aktivne politike zapošljavanja obuhvate oko 100.000 nezaposlenih, kaže direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović.

Početkom avgusta Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javne pozive za subvencionisanje samozapošljavanja Roma, zatim otvaranje novih radnih mesta ali i realizaciju stručne prakse i obuke osoba sa invaliditetom. Za ove i druge konkurse kroz koje se realizuju mere aktivne politike zapošljavanja rok ističe 29. avgusta.

Pored osoba sa invaliditetom, kao i nekvalifikovane radne snage, mladi do 30 godina takođe teško nalaze posao. 202.000 njih je trenutno na birou rada, dodaje Martinović.

Sve informacije o javnim pozivima i konkursima mogu se dobiti u Nacionalnoj službi za zapošljavanje, preko Pozivnog centra na broj 0800/300-301 i na sajtu www.nsz.gov.rs.

 

 

 

Povezane vesti