018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ističe rok za podnošenje zahteva za upis u katastar nepokretnosti (VIDEO)

Komentari: isključeni

Rok za podnošenje zahteva za upis u katastar nepokretnosti ističe 15. marta i za godinu dana Uprava za planiranje i izgradnju obradila je oko 28 000 zahteva i prosledila ih katastru.

U toj upravi podsećaju gradjane koji nisu ušli u postupak legalizicaije da je upis prava svojine poslednja mogućnost za regulisanje statusa imovine.

Mogućnost da se reguliše status imovine kroz upis prava svojine ističe za tri dana. Prethodno je 29. januara završeno i podnošenje zahteva za legalizaciju, kojom se kompletno reguliše status imovine.

Za legalizaciju je zahteve podnelo oko 35 000 gradjana i njima nije poterban upis u katatstar. Od marta prošle godine do sada zahteve za upis prava svojine u kastastar uputilo je 28 000 građana.

Za upis u katastar nepokretnsoti potrebnna je manje dokimentacije, a i sam postupak je jeftiniji od legalizacije i košta između 20 i 30 000 dinara.

Uprava za planiranje i izgradnju na sve podnete zahteve daje mišljenje o tome da li se objekti nalaze na javnoj površini ili će po nekom budućem urbanističkom planu biti. 99 odsto zahteva je dobilo pozitivan odgovor.

)

Povezane vesti