018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ističe rok za davanje saglasnosti na pritužbe LAF-a

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Lokalni antikorupcijski forum Niš upozorava da ističe rok za davanje saglasnosti na pritužbe ovog organa.

LAF Niš podseća zainteresovane građane i građanke da u ponedeljak, 8. septembra, uveče ističe zakonski rok za davanje saglasnosti na pritužbe koje su podnete Povereniku za zaštitu ravnopravnosti zbog diskriminacije po partijskoj i rođačkoj liniji pri zapošljavanju u Gradskoj opštini Medijana.

LAF je 7. i 9. avgusta podneo osam pritužbi Povereniku povodom diskriminacije koju je pretrpelo 211 kandidatkinja i kandidata na javnom konkursu za zapošljavanje osam radnika u Gradskoj opštini Medijana, na kojem su “pobedili” unapred određeni kandidati.

Pritužbe su podnete protiv nadležnih organa opštine Medijana, političkih stranaka, kao i opštinskih i stranačkih funkcionera čija se imena pominju na audio snimku sa sastanka Opštinskog odbora SNS-a, na kojem je unapred dogovarano ko će biti zaposlen, kao i u prethodnim i kasnijim javnim izjavama povodom ovog slučaja.

Poverenik je zatražio od LAF-a da pritužbe dopuni saglasnošću kandidatkinja i kandidata koji se smatraju diskriminisanim zbog toga što su nadležna opštinska Komisija i Opštinsko veće Medijane izabrali kandidate o kojima su se vladajuće stranke unapred dogovorile i od kojih su neki u u rođačkim vezama sa pojedinim odbornicima.

Još jednom podsećamo da se sve bliže informacije o načinu davanja saglasnosti mogu pronaći na fejbuk stranici LAF-a Niš.

U slučaju eventualnih nejasnoća, pojašnjenja i proceduralna pomoć mogu se dobiti kontaktiranjem LAF-a preko e- maila lafgradnis@gmail.com.

 

Povezane vesti