018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Istanbul: Uhapšen napadač u prostorijama vladajuće partije

Od:
Komentari: isključeni

ISTANBUL – Policija je uhapsila jednu naoružanu osobu koja je ušla danas u kancelarije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP) u jednom predgrađu Istanbula, javio je Rojters, pozivajući se na privatnu novinsku agenciju Dogan.
Rojters navodi da je uhapšeni razbio prozor na gornjem spratu zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, i istakao zastavu Turske na kojoj je, osim polumeseca i petokrake, naslikan i beli mač.
Agencija Dogan prvobitno je javila da su u prostorije AKP ušle dve naoružane osobe.
Rojters je preneo i da je jedan od njih upućivao povremene uzvike, ali da su njegove reči bile nerazumljive.
Policija je blokirala put ispred te zgrade, a turska agencija objavila je i fotografiju sa nekoliko policijskih vozila ispred zgrade.
Rojters podseća da su juče pripadnici zabranjene radikalne levičarske grupe upali u zgradu suda i uzeli za taoca isanbulskog tužioca.
Tokom protekle noći, kako su javile agencije, u dve četvrti Istanbula sukobili su se policija i demonstranti, posle talačke krize u kojoj su tužilac Mehmet Selim Kiraz i njegovi otmičari, pripadnici zabranjene marksističke Revolucionarne narodnooslobodilačke partije-Fronta (DHKP-C), ubijeni.
Kiraz je bio vodeća ličnost u istrazi nastradalog 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine posle 269 dana provedenih u komi zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom leta 2013. godine.

Tanjug 01.04.2015 11:52
AP Photo/Emrah Gurel