018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Ispred logora na Crvenom Krstu 8.maja manifestacija “Bum fest” (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Pored bacanja bumeranga ova manifestacija će imati i prateće manifestacije poput interaktivne postavke radova učenika osnovnih i srednjih škola na temu sporta, fizičkog vaspitanja, nauke i robotike. Organizatori su učenici i profesori mašinsko-tehničke škole “15.maj”.
“Danas bacam za svoju budućnost” slogan je ovogodišnjeg, četvrtog po redu
“Bum festival”. Osnovni cilje jeste promocija sporta, fizičkog vaspitanja i nauke. Preko interneta, takmičenje je prošle godine pratilo 5.000 zainteresovanih. Organizatori očekuju da ta brojka ove godine bude premašena.
Posebnu pažnju izaziva “Osa raund”- bacanje bumeranga pet puta iz centra kruga, prečnika tri metra. Ukoliko ga uhvati bliže centru, takmičar dobija više bodova. Ova sportaka disciplina u Evropu, a nedavno i u Niš, stigla je iz Australije.
U bacanju bumeranga 8.maja, ispred logora Crveni Krst, od 11 do 15 sati, učestvovaće 25 takmičara iz Svrljiga, Trupala, Aleksinca i Niša. Ulaz je besplatan a kao gost biće prisutna i ambasadorka Australije Džulija Fini. Iako dolazi iz zemlje bumeranga, ona će takmičenje u ovom sportu prvi put gledati u Nišu, što je učenicima i profesorima, bio dodatni motiv da manifestaciju organizuju na najbolji mogući način.