018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Intenzivnija kontrola saobraćaja kod tvrđavske pijace (VIDEO)

Komunalna i saobraćajna policija će ubuduće intenzivnije kontrolisati saobraćaj u ulici Đuke Dinić i sporednim ulicama oko tvrđavske pijace. Zakupci tezgi koji se zaustavljaju i zadržavaju zbog istovara robe moraće da imaju nalepnicu plave zone, a biće kontrolisana i noćna vanpijačna prodaja.

Ovim aktivnostima gradska opština Crveni krst uvodi komunalni red u ovaj deo grada.

Jedino rešenje za saobraćajni kolaps u ulici Đuke Dinić i sporednim ulicama kod tvrđavske pijace za sada je kažnjavanje onih koji ne poštuju saobraćajna pravila i gradsku odluku o plavoj zoni. A to su uglavnom zakupci tezgi na pijaci, kažu u GO Crveni krst. Saobraćajci i komunalci će ubuduće sankcionisati one koji parkiraju na trotoaru pored pijace, i vlasnike vozila koja dopremaju robu ukoliko nemaju nalepnicu plave zone, koju uz taksu od 4.000 do 25.000 dinara godišnje izdaje Uprava za komunalne delatnosti i saobraćaj.

Ovu aktivnost opštine pozdravljaju i u Tržnici, kako kažu, zbog bezbednosnih, ekonomskih i komunalnih razloga. Prema rečima direktora ovog preduzeća, preko 100 proizvođača i preprodavaca prodaje robu iz automobila u ovoj ulici između 21 i 6 sati ujutru, dok je kvantaš u ovo doba potpuno prazan. Zato će inspekcija dežurati i noću.

Zakupci tezgi na tvrđavskoj pijaci kažu da imaju nalepnice plave zone jer im je neophodna kako bi mogli da se zadržavaju vozilom oko pijace da bi dopremali robu. Kako kažu, parking je ovde veći problem.

Nova, opremljena pijaca sa autopijacom na tranzitnoj lokaciji bi trajno rešila ovaj problem, dodaju u Tržnici. Ipak, za to je potreban novac. U Crvenom krstu dodaju i da će kontrolisati kretanje vozila u Tvrđavi jer ona takođe spada u plavu zonu.

Povezane vesti

  • Ivan Milovanovic

    Treba seljaci iz istog sela da organizuju zajednicki transport, a ne da svako placa taksu za svoja kola..