018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Inicijativa za zaštitu NTV (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, posle burne rasprave, usvojena je odluka o modelu privatizacije Niške televizije i to sa 28 glasova za i 15 protiv. Odbornici vladajuće koalicije ali i opozicije prihvatili su, međutim i inicijativu Momira Stojanovića iz SNS da se kao tačka dnevnog reda uvrsti i predlog o odlaganju privtzacije Niške televizije. Pošto je sedenica prekinuta, ova tačka juče nije došla na red.
Odluka o modelu privatzacije, kako su odbornicima ali i javnosti objasnili u vladajućoj koaliciji, bila je neophodna kakao bi se NTV spasila od mogućnosti ulaska u proces likvidacije. Većina je glasala za ali je bilo i novih ideja kako da se NTV zaštiti u poslednjem trenutku.
Neki od odbornika imali su i drugačije ideje o tome šta je potrebno da gradska skupština učini kako bi zaštitila svoj lokalni medij.
Prema Statutu, nastavak sednice Skupštine grada trebalo bi da bude zakazan najkasnije za 15 dana. Da li će se o nekoj od ovih inicijativa i raspravljati i kakvi će biti naredni koraci, kao i da li će biti dovoljno vremena za njihovu realizaciju, obzirom na predviđeni rok za privatziaciju, videćemo u danima koji su pred nama.