018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Inicijativa za izmenu Zakona o sprečavanju zlostavjanja na radu (VIDEO)

Komentari: isključeni

U Nišu je prošle godine devet radnika podnelo prijavu zbog zlostavljanja na radu. Od toga šest slučajeva mobinga je rešeno mirnim putem, dok će dve prijave ući u sudsku proceduru, rekao je na obuci radnika iz 15 niških preduzeća, predsednik udruženja “STOPMOBING – SRBIJA” Žika Živadinović.

Kako je istakao za NTV, glavni cilj udruženja je da u 2014. prikupi 30.000 potpisa za promenu Zakona o sprečavanju zlostavjanja na radu, kako bi se mobing kvalifikovao kao krivično delo, sa zaprećenom kaznom zatvora za mobere u trajanju od jedne godine.

U odnosu na pre nekoliko godina kada je na snagu stupio Zakon o sprečavanju zlostavljanja na radu, sve je više radnika iz javnih preduzeća koji žele da se bore protiv mobinga na poslu. To čine tako što podnose zahtev za pokretanje postupka zaštite putem posredovanja između zlostavljača i zlostavljenog lica a koji se predaje direktoru. U slučaju da je direktor osoba koja psihički maltretira radnika, zahtev za posredovanje je nepotreban i radnik se obraća sudu u roku od šest meseci od dana kada je ponižavanje poslednji put počinjeno. Tokom 2013. 176 radnika iz cele Srbije podnelo je prijavu zbog zlostavljanja na radu, kažu u udruženju „STOPMOBING Srbija“.

Za ovu inicijativu potrebno je prikupiti 30.000 potpisa, kako bi izmene Zakona o sprečavanju zlostavljanja na radu ušle u zakonsku proceduru a po kojoj bi zatvorsku kaznu od godinu dana izdržavali samo moberi. Danas i ako zlostavljeni dobiju spor, kazna je novčana – koju plaća celo preduzeće, a mober bez posledica nastavlja da radi na istoj funkciji, rečeno je na obuci o zaštiti zaposlenih od mobinga u Nišu, a kojoj su prisustvovali predstavnici 15 niških preduzeća.

Udruženje “Stopmobing-Srbija” postoji od 2009. godine i obuhvata 7 povereništva širom zemlje i koje se bave pružanjem psihološke i pravne pomoći zaposlenima koji su izloženi zlostavljanju na radu.

 

Povezane vesti