018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Informacione tehnologije u nastavi (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Kako primeniti informacione tehnologije u obrazovanju, ali i nastava informatike u srednjim školama, bile su glavne teme okruglog stola koji je održan na Metropolitan univerzitetu.

Učesnici su bili profesori informatike, a zaključke će uputiti Prosvetnom savetu i nadležnom ministarstvu kako bi ih upoznali sa stavom šire stručne javnosti, kaže rektor Metropolitan univerziteta prof. dr Dragan Domazet. Informatika je veoma važna naučna oblast, smatraju na univerzitetu Metropolitan. Ipak, neophodna je reforma nastavnog programa za osnovne i srednje škole, jer on nije adekvatan, a naročito za buduće studente informatike, jer ne stiču dovoljno znanja iz ove oblasti. Okrugli sto okupio je profesore informatike kako bi razmenili svoja iskustva.

Metropolitan zajedno sa institucijama iz Evrope radi na projektu Skladišta nastavnih materijala koje mogu koristiti profesori za dopunsku nastavu iz informatike u srednjim školama.

Informatika, a naročito razvoj softvera su veoma važni za budućnost Srbije i moramo početi adekvatno da obrazujemo decu još od osnovne škole, dodaju na Metropolitan univerzitetu.

 

 

Povezane vesti