018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Informacije o ispravnosti vode za piće u Nišavskom i Topličkom okrugu

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Voda se može koristiti za piće iz komunalnih vodovoda u Nišu, Merošini, Prokuplju, Blacu, Kuršumliji. Navedeni komunalni vodovodi su u režimu redovnog monitoringa od strane IZJZ Niš.

Voda se ne može koristiti za piće iz komunalnih vodovoda u Doljevcu, Svrljigu i Gadžinom Hanu.

Voda za piće u komunalnim vodovoda u Žitorađi i Aleksincu je pod pojačim nadzorom od strane IZJZ Niš jer hemijski parametri ne odgovaraju redovnim nego vanrednim normama pravilnika. Razlozi neispravnosti trenutno ne predstavljaju rizik po zdravlje. O daljim rezultatima analiza javnost će biti blagovremeno obaveštena.

Ispravnost vode za piće iz komunalnog vodovoda u Ražnju prati Zavod za javno zdravlje Kruševac, a u Sokobanji Zavod za javno zdravlje Zaječar.

Seoski, lokalni i indidualni vodovodi, javne česme i bunari nisu pod kontrolom IZJZ Niš ni u redovnim prilikama i voda sa nekontrolisanih vodnih objekata se smatra higijenski neispravnom.

Stanovništvu na poplavljenom području se ne preporučuje upotreba vode za piće i pripremanje hrane iz objekata koji nisu pod kontrolom IZJZ Niš (seoski, lokalni i indidualni vodovodi, javne česme i bunari) i iz komunalnih vodovoda u Doljevcu, Svrljigu i Gadžinom Hanu gde je voda za piće higijenski neispravna.

 

 

Povezane vesti