018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Indonežanska kompanija na jugu Srbije (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Indonežanska kompanija Multistrada koja se bavi proizvodnjom guma i kaučuka ubućuće će sarađivati sa kompanijama Tigar A. D., D-kompani i Trajal.
Ciljevi saradnje su uspostavljanje trgovinske veze između Indonezije i Srbije, razvoj gumarske industrije, ali i osnivanje centara za snabdevanje evropskog tržišta u slobodnoj zoni Pirot, poručuju u Multistradi.

Plasman proizvoda od gume na Evropsko tržište je ideja sa kojim su predstavnici indonežanske kompanije Multistrada došli na jug Srbije. Preko Tigra A. D., D-kompanija i Trajala oni će promovisati svoje proizvode, a D-kompani su pozvali da otvori fabriku kalupa za gume i u njihovoj zemlji. Indonezija je zemlja sa privrednim rastom od 5-6 odsto godišnje, zbog čega je saradnja domaćih kompanija sa indonežanskim veoma značajna, ističu u RPK. Oktobra će u indoneziji biti održan veliki trgovinski sajam, a predstavnici Multistrade pozivaju srpske privrednike i inženjere da ih posete, kako bi započeli saradnju u obostranu korist. A privrednici, članovi RPK su, prema rečima predsednika, pokazali humanost donacijama za poplavljena područja, ukupne vrednosti preko 100 000 evra.