018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Incident na Cvetnoj pijaci (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Na niškoj cvetnoj pijaci danas oko podneva došlo je do incidenta kada su nadležni pokušali da zaplene robu sa jedne tezge. Tokom celog meteža, jedna žena se onesvesila, nakon čega je odvezena u Hitnu pomoć, a ostali zakupci sa ove, ali i drugih pijaca, spontano su se okupili na licu mesta kako bi protestvovali. Podršku zakupcima pružio je i direktor javno komunalnog preduzeća Tržnica Radovan Milojević.

Kontrola porekla robe na Cvetnoj pijaci u Nišu dovela je do opšteg meteža. Kada su sa jedne od tezgi inspektori pokušali da zaplene robu, ostali zakupci su se okupili kako ne bi dozvolili da se to desi.

Protestu nezadovoljnih zakupaca sa velike pijace priključile su se i kolege sa drugih pijaca, jer, kako kažu, i oni svakodnevno nailaze na slične neprijatnosti.

Podršku je pijačarima pružilo i rukovodstvo javno komunalnog preduzeća Tržnica. Direktor Radovan Milojević koji je član upravnog odbora Udruženja pijaca Srbije je za Nišku televiziju rekao da država prvo treba da iskoreni crnu ekonomiju, pa tek onda sivu u koju spada pijačna trgovina.

Iako je bilo primetno prisustvo interventne jedinice niške policije, Policijska uprava u Nišu se za sada ovim povodom nije obratila.

Povezane vesti