018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Improvizovani prelaz i dalje nebezbedan (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Tokom majskih poplava, Gabrovačka reka oštetila je most koji spaja Gabrovački put i Čemerničku ulicu. Iako je građevinska inspekcija zabranila korišćenje ovog mosta, meštani kažu da su prinuđeni da koriste improvizovani prelaz, jer u blizini nema drugog. Most, ističu, i pored brojnih apela i dalje nije popravljen.

Za stanovnike ovog dela grada most je, kažu meštani, veoma značajan jer građani desne obale preko njega dolaze do gradskog prevoza i trgovine, dok je onima sa leve obale prečica do njiva i parcela. Zbog toga su, kažu, uprkos zabrani građevinske inspekcije, prinuđeni da koriste ostatke mosta. Kažu da nemaju novca da samostalno finansiraju popravku, a niko se nije javio da im pomogne.

S obzirom na to da je poplava u maju zamalo izbegnuta, građani brinu za svoje živote i imovinu jer ovako preprečen most može da izazove izlivanje reke. Zbog toga kažu da im je umesto građevinske inspekcije potreban građevinski inženjer koji će da sanira desnu obalu, podigne i učvrsti most za šta, smatraju, nije potrebno mnogo ulaganja.

S druge strane, u opštini Palilula, kojoj su građani prosledili peticiju sa 51 potpisom, tvrde da je reč o mostu koji je divlje izgrađen, ali da su uprkos tome odlučili da građanima izađu u susret. Oni su, kaže koordinator opštine za komunalne poslove, Mihajlo Lazarević, poslali dopise Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine, Upravi za poljoprivredu i razvoj sela grada Niša, kao i Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali odgovora još nema. Lazarević ističe da jedino uz njihovu podršku može doći do konkretnih pomaka, jer opština samostalno nema ingerencije da reši ovaj problem.

Povezane vesti