018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Imlek potpisao ugovor o kupivini Niške mlekare

Od:
Komentari: isključeni

BEOGRAD – Kompanija Imlek saopštila je danas da je potpisala ugovor o kupovini sto odsto vlasništva Niške mlekare, jedne od najvećih u južnoj Srbiji.
Kompanija Imlek, regionalni lider u mlečnoj industriji koji raspolaže najsavremenijom opremom za obradu i skadištenje mleka i mlečnih proizvoda, planira da poveća proizvodne procese Niške mlekare i unapredi njen najpoznatiji brend – „Vedro“.
„Kupovinom Niške mlekare Imlek će ojačati svoju poziciju na tržištu juzne Srbije, ali i osavremeniti proizvodnju i unaprediti poslovanje te kompanije. Nakon preuzimanja planirane su i brojne investicije, kako bi se prilagodili proizvodni procesi poslovanja mlekare iz Niša Imlekovim standardima. Ova akvizicija predstavlja realizaciju naših planova za unapređenje i širenje poslovanja kompanije Imlek“, izjavio je generalni direktor kompanije Imlek Ilija Šetka.
Kompanija Imlek posluje i na regionalnim tržištima u Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Makedoniji i jedna je od kompanija sa najdužom tradicijom u zemlji, prepoznatljiva po proizvodima najvišeg kvaliteta, i stalnim ulaganjima u modernizaciju proizvodnje i poslovanja, navodi se u saopštenju.

Tanjug 29 Oktobar 2015 09:10
Foto Tanjug, D. Peternek/ ilustracija