018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

ICT manifestacija 29. aprila (VIDEO)

Komentari: isključeni

Niš ima potencijale da postane lider u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, rečeno je povodom manifestacije ‘’ICT’’ koja će se krajem aprila održati u našem gradu. Ovaj događaj imaće za cilj da učesnike upozna sa različitim vizijama ovih tehnologija, kao i preneti iskustva koja mogu biti korisna za dalji razvoj ICT sektora.

Više od 100 kompanija u Nišu rade u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija, a neke od njih su uspešne i poznate u svetu. Ovi podaci govore da se niški region u poslednjih nekoliko godina razvio kada je reč o ICT-ju, a stručnjaci smatraju da Niš ima potencijala da još više razvija ovaj sektor.

Ambasada Švedske u saradnji sa Mladim ambasadorima i niškim klasterom naprednih tehnologija „NI CAT“ organuziju jednodnevnu manifestaciju koja ima za cilj da pokaže koliki potencijal ICT i  gejming imaju u našem gradu.

‘’ICT’’ manifestacija će se održati 29. aprila u Kulturnom centru ‘’Kupina’’ a oni koji žele da prisustvuju predavanjima i radionicama mogu se prijaviti na sajtu Kupine.