018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

I u NKC-u proslavljen Sveti Sava (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Svoju krsnu slavu – Svetog Savu proslavio je i Niški kulturni centar. Iako ovu kalendarsku godinu počinju sa manjim budžetom, ipak se nadaju da će uspeti da realizuju sve svoje planove. Ove godine je pola veka postojanja “Filmskih susreta”, pa se nadaju da će, osim značajne finansijske podrške Ministarstva kulture i informisanja, dobiti i status kulturne manifestacije od nacionalnog značaja.
Za svečanu atmosferu u Niškom kultrnom centru pobrinuo se kamerni hor, i uz prisustvo mnogih zvanica iz javnog života grada, obeležena je krsna slava Sveti Sava. Ovaj veliki srpski svetac vezuje se u našoj zemlji ne samo za prosvetu, već su njegov život i delo utkani u duhovnost čitave nacije, naglasila je direktorka NKC-a Bojana Simović
Niški kulturni centar nastavlja sa realizacijom svojih aktivnosti, bez obzira na smanjenje budžeta za ovu godinu. Redakcija književnog programa već u sredu, 28. januara, u 12 sati organizuje tradicionalni Svetosavski antikvarijat – razmenu knjiga, uz druženje u holu NKC-a. A početkom februara, redakcija filmskog programa, organizovaće Dane iranskog filma.

Povezane vesti