018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

I ovog vikenda organizovan izlet na Kopaonik za mlade Palilulce (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Jedna od najsiromašnijih niških opština, GO Palilula, nastavilja inicijativu da učenici škola koje se nalaze na njenoj teritoriji, na svaki način treba da budu nagrađeni. Kao i prethodne dve nedelje , i ovog vikenda organizovan je jednodnevni izlet na Kopaonik za četrdesetak mladih Palilulaca, a ovoga puta bili su to đaci OŠ „Branko Miljković“.
6 časova izjutra , i ugovoreno mesto za polazak na „snežni“ dan i igrarije po kopaoničkom snegu. Iako pospani, a pomalo i promrzli, na licima desetine osnovaca škole „Branko Miljković“ radost i nestrpljenje da što pre sednu na sanke i rpovedu čitav dan sa drugovima- svakako vidljiva. Mnogi od njih, do sada su retko imali prilike da za sankanje i klizanje van Niša, a retki su oni koji su do sada kročili na Kopaonik. I nakon obavezne kontrole ispravnosti, autobus prepun đaka i nastavnika, uz pratnju predstavnika opštine Palilula konačno je krenuo. Tokom tročasovnog putovanja, gotovo da niko od dece nije trenuo okom, a sreća i iščekivanje kako su se bližili cilju bila je sve veća. I napokon su tu, na mestu gde će na čitav jedan dan zaboraviti na školu, probleme i ocene.
Osim organizovanog puta, toplih obroka i napitaka, tokom celog dana o bezbednosti dece su osim opštinaara brinuli njihovi nastavnici. Iako je većina njih po ko zna koji put na jednoj od naših najlepših planina, ističu da su tu zbog dece, i da su srećni što mogu sa njima da podele ovaj dan koji će ućenici svakako pamtiti.
Iako po materijalnom statusu stanovništva, ali i manjih privrednih mogućnosti za zaradu, u najsiromašnijoj niškoj GO Palilula tvrde da za brigu o deci uvek treba naći mogučnost i način, ali i za podsticaj da oni koji rade i uče dobro, i ubuduće to čine još bolje.
Snežne igrarije trajale su kao što je i planirano, tokom čitavog dana, uz naravno pauzu za okrepljenje. Sunčano i toplo vreme omogućilo je da čitava ekipa od 50-ak Palilulaca ostane gotovo do mraka, a nakon skijanja, sankanja i grudvanja, iako umorni Kopaonik su svi napustili s osmehom i lepim uspomenama. Prema najavama predsatvnika ove gradske opštine, akcija organizovanja jednodnevnih izleta trajaće sve do marta, samo da ih još, kako kažu, posluži vreme.

Povezane vesti