018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

I niški privrednici na sajmu u Budimpešti

Komentari: isključeni

U Budimpešti je održan prvi poslovni sajam China Smart Expo 2014 na kome je više od 120 proizvođača i distributera iz Kine predtavilo svoje proizvode.

Ovo je, ističu organizatori, jedinstvena poslovna prilika za distributere i potencijalne partnere iz centralne i jugoistočne Evrope da se informišu, izaberu, pregovaraju i iniciraju svoje potencijalne poslovne odnose sa uglednim kineskim proizvođačima i distributerima.

Uz posredovanje niške Kuće klastera i Klastera transporta i logistike Vojvodine, ovaj sajam je posetio i veliki broj privrednika iz naše zemlje, uključujući i one iz Niša.

Oni su imali priliku da na licu mesta potpišu ugovore o poslovnoj saradnji, kao i da se upoznaju sa uslugama koje pruža kineska Centralno-evropska trgovinska i logistička zona.

Mala i srednja preduzeća koja su posetila sajam u Budimpešti ovim putem su stekla pravo da konkurišu za sredstva za finansiranje inovacija koje nudi Centralno-evropska trgovinska i logistička zona.

Na China Smart Expo sajmu, između ostalog, mogli su se videti auto-delovi i delovi za bicikle, poljoprivredna mehanizacija, elektronika, alati, elektro-oprema, kuhinjski aparati, tekstil.

Povezane vesti