018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

I najmanja varnica – opasnost

Komentari: isključeni
Tagovi:

Tokom avgusta je, zbog visokih temperatura, mogućnost izbijanja požara višestruko povećana, a za pojavu vatre dovoljna je i najmanja varnica.

Ipak, broj požara na otvorenom prostoru u niškom regionu smanjen je za oko 40 odsto u odnosu na prošlu godinu, kažu u Vatrogasno-spasilačkoj brigadi.

Visoke temperature koje nas očekuju tokom avgusta izuzetno su povoljne za izbijanje požara na otvorenom prostoru. Dovoljna je i najmanja varnica da se vatra razbukti i zahvati velike površine. Paljenje ostataka useva ili đubreta je zabranjeno zakonom, a kazne su od trista hiljada do milion dinara za pravna lica i od deset do pedeset hiljada dinara za fizička lica.

Zahvaljujući kišovitom proleću, sezona požara na otvorenom je ove godine kasnila, a broj požara manji je za 40 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Iz Vatrogasno-spasilačke brigade apeluju na građane da prilikom dojava daju precizne informacije o lokaciji požara i šta je zahvaćeno vatrom, jer su takva saznanja veoma važna za suzbijane požara. Bitno je i da prilazni putevi do objekata budu prohodni, pa vozači treba da vode računa gde parkiraju svoja vozila.

Povezane vesti