018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

I na današnjoj sednici SG povređen poslovnik (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Odbornici Skupštine grada izglasali su i da je na današnjoj sednici povređen poslovnik. O tome su se izjašnjavali na predlog odbornice Srpske napredne stranke Adriane Anastasov koja je istakla da je nedopustivo da šef odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Branislav Jovanović koristi skupštinsku govornicu da govori o temama koje nisu na dnevnom redu.

Predsednik Skupštine grada prof. Dr Mile Ilić rekao je da izglasavanje povrede poslovnika ne povlači zakonsku odgovornost, ali je apelovao na odbornike da skupštinsku govornicu ne koriste za iznošenje informacija koje nemaju veze sa dnevnim redom.
Šef odborničke grupe Ujedinjenih regiona Srbije Branislav Jovanović po izlasku iz pritvora u direktnom prenosu je za skupštinskom govornicom govorio o tome da nije oštetio gradski budžet za 13 miliona dinara, zbog čega je i bio u pritovoru više od dva meseca. Kao dokaz ponudio je veštačenje mašinskog fakulteta u Nišu.
Jovanović tvrdi da nadležni organi u daljem toku istrage nisu mogli da pronađu ništa nelegalno u njegovom radu i da je nepravedno sve ovo vreme bio u pritvoru. S druge strane predsednik gradskog parlamenta prof. Dr Mile Ilić još jednom je podsetio da govornica Skupštine grada nije mesto za iznošenje takvih podataka i dodao da postoje i drugi načini da se javnost informiše o određenim problemima.