018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

I civili pomoć u vanrednim situacijama

Komentari: isključeni
Tagovi:

U Nišu, ali i u ostalih 27 centara u Srbiji, tokom 2013. biće formirane specijalne jedinice civilne zaštite, koje će okupiti dobrovoljce spremne da pomognu postojećim snagama u vanrednim situacijama, rečeno je povodom Svetskog dana civilne zaštite. Za ovu godinu planirano je da obuku u celoj zemlji prođe 700 ljudi, a da se na povećanju broja radi u narednim godinama i tako širi bezbednosna kultura.

Obeležavanje Svetskog dana civilne zaštite ustanovljeno je 1990. godine odlukom Generalne skupštine Međunarodne organizacije civilne zaštite, da bi ljudi znali kako da reaguju u slučaju elementarnih nepogoda, tehničko-tehnoloških i drugih nesreća i opasnosti. Podršku svim naporima pruža i Grad, jer je ovo jedna od najvažnijih oblasti u koje stalno mora da se ulaže, kako kroz nabavku opreme, tako i kroz obuku ljudstva.

Formiranje specijalnih jedinica civilne zaštite značajno bi olakšalo posao svim pripadnicima Sektora za vanredne situacije.

Uprava za vanredne situacije planira da obezbedi i priručnike za postupanje u vanrednim situacijama, koje bi besplatno dobila sva domaćinstva.

Povezane vesti