018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

I ako nema poreskih rešenja, porez mora da se plati a kako … (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Iako većina građana širom Srbije pa i Nišlija, za sada nije dobila poreska rešenja za imovinu za 2015.godinu, iz lokalne poreske administracije podsećaju da ih to nije oslobodilo obaveze da drugu ratu poreza za tekuću godinu uplate do 15.maja.
Zakonom je propisano da se obaveza za tekuću godinu plaća prema poslednjoj akontaciji iz prethodne godine do dobijanja novog rešenja, podsećaju iz lokalne poreske administracije.
U lokalnoj poreskoj administraciji kažu da bi do kraja juna dostava poreskih rešenja trebalo da bude završena ali ipak podsećaju da ona ne moraju svima da stignu u isto vreme. Takodje, iako je po zakonu obavezna lična dostava rešenja, ukoliko je poštar na kućnu adresu ostavio obaveštenje o pošiljci poreska uprava na to gleda kao na uručeno rešenje.
U slučaju da ste dugovanje izmirili pre prispeća poreskih rešenja, ukolko je vaša akontacija iz prošle godine bila manja nego što je to obaveza za tekuću godinu, onda ste razliku dužni da namirite u roku od 15 dana od dana dostavljanja rešenja o utvrđivanju poreza. Ukoliko pretplatite porez, taj višak vam se prebacuje na sledeću ratu koja dospeva na naplatu ili vam se razlika vraća ukoliko podnesete zahtev za povraćaj, kažu u poreskoj upravi.