018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Humanitarna predstava za bolesnu decu Palilule (VIDEO)

Komentari: isključeni

Na inicijativu Gradske opštine „Palilula“, učenici OŠ “Kralj Petar I” sutra igraju humanitarnu predstavu za bolesnu decu sa teritorije ove opštine. Prikupljeni novac prvo ide mališanima koji čekaju operacije, najavljuje predsednik opštine Boban Džunić. Predstava je u Lutkarskom pozorištu, a Palilulci pozivaju sve Nišlije da pokažu svoju humanost.

Pozorišna predstava „O-la-la kolež“ u humanitarne svrhe. Učenici šestog razreda Osnovne škole „Kralj Petar I“ , ovoga puta igraju za bolesnu decu sa teritorije opštine Palilula. Nisu prvi put pred niškom publikom, već su nastupili na Danima frankofonije.

Opština Palilula je pokrovitelj. Već su podelili karte pojedinim kolegama političarima. Očekuju da se svi uključe u akciju.

Posle predstave mali glumci iz škole „Kralj Petar I“ putuju u Francusku. Tamo sa vršnjacima, nastavljaju rad na zajedničkom pozorišnom projektu. Ovo je samo deo saradnje niške opštine Palilula sa Francuzima. Od 2012. Paliluci sarađuju sa gradom Dulenom, a počelo je projektom Gimnazije „Svetozar Marković“. Sada se otvaraju vrata i za drugu saradnju.

Predstava „O-la-la kolež“ je na repertoaru Pozorišta lutaka u petak, 4. oktobra, u 18 sati.

 

Povezane vesti