018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Humanitarna pomoć za Gerontološki centar u Aleksincu (VIDEO)

Komentari: isključeni

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, Aleksandar Vulin, posetio je Gerontološki centar u Aleksincu kome je uručio dve i po tone humanitarne pomoći u vidu prehrambenih i higijenskih proizvoda. Reč je o redovnoj akciji koju Ministarstvo sprovodi jednom nedeljno, tako što daruje  proizvode  prikupljene od sponzora onima kojima je to najpotrebnije – domovima za stara i iznemogla lica kao i domovima za nezbrinutu decu.

Gerontološki centar “Jelenac“ u Aleksincu dobio je od Ministarstva za socijalna pitanja oko dve i po tone hrane i hemijskih sredstava prikupljenih od različitih donatora. Ovo je jedna u nizu redovnih akcija kojima se pomaže rad domova za stara lica.

Direktor gerontološkog centra „Jelenac“ Dragan Veselinović ne krije zahvalnost za donaciju koja će, kako tvrdi, biti racionalno raspoređenja.

Ministar Vulin napominje da je Srbija pokazala da je solidarna i da će nastojati da se darodavcima omoguće povoljniji uslovi za humanitarni rad.

Ministar za socijalna pitanja se osvrnuo i na problem nemalog broja gerontoloških centara koji rade bez dozvole. Vulin smatra da nije cilj zatvoriti ih, već ih privesti zakonu, kako bi poslovali po standardima neophodnim za zbrinjavanje starih lica.

Povezane vesti