018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Humanitarna aukcija za Dečju kliniku

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na humanitarnoj aukciji slika “Slikom do svetlosti i zdravlja” u hotelu Svetlost, prikupljeno je 150.000 dinara za potrebe Dečje interne klinike.

Devet niških i beogradskih slikara su učesnici likovne kolonije, a darodavci gradske opštine i javno-komunalna preduzeća. Organizatori, Niški kulturni centar, kompanija „Svetlost“, „Niška televizija“ i Agencija “LUBRISEXTRA”, podržali su ideju o organizovanju više ovakvih akcija do kraja godine.

Humani ljudi u Gradskim opštinama i preduzećima pokazali su dobru volju da se pomogne mališanima, koji se leče na Dečjoj internoj klinici.

Novac prikupljen na donatorskoj aukciji slika u hotelu „Svetlost“ uručila je Bojana Simović, direktor Niškog kulturnog centra, koji je glavni pokrovitelj ove humanitarne akcije.

Domaćin mini likovne kolonije koja ima humanitarni karakter je kompanija „Svetlost“, koju predstavlja direktor Boban Kirkov.

Ideja o organizovanju donatorske aukcije slika potiče od likovne umetnice Ljiljane Milojković. Poseban doprinos u organizaciji dala je niška Agencija za marketing i propagandu „LUBRISEXTRA“.

U ime Dečje interne klinike, donaciju u iznosu od 150.000 dinara primila je dr Ema Golubović, koja je istakla da spoj umetnosti i zdravlja zaslužuje svaku pohvalu i da će novac biti utrošen na najbolji način.

 

Povezane vesti