018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hrana – adut Niša (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Hrana je adut Niša, i mi moramo da uradimo sve kako bismo je što bolje promovisali, a tako ćemo poboljšati i poziciju grada na turističkoj karti Srbije, rekao je za Nišku televiziju predsednik Udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika Zoran Mirašević.

Po mišljenju stručnjaka iz oblasti kulinarstva i turizmologije, tradicionalni gastronomski specijaliteti imaju presudan značaj u turističkoj ponudi grada Niša. Da bi uslugu podigli na viši nivo, udruženje ugostiteljskih i turistističkih poslenika, radi i na edukaciji radnika.

Turistička ponuda grada će da se poboljša i organizovanjem manifestacija i samom gradu i u okolnim mestima. Belmužijada, buregdžijada, pitijada, samo su neke od manifestacija koje već godinama privlače turiste iz čitavog regiona.

Podsećamo, članovi udruženja ugostiteljskih i turističkih poslenika grada, već godinama su odlični ambasadori Niša i svih niških specijaliteta u mnogim delovima sveta, a dokaz za to je veliki broj nagrada koji oni posle svakog takmičenja donose u Niš.

Povezane vesti