018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hrabri Nišlija spasio promrzlog psa

Nišlija Dragan Dinić postao je heroj tako što je uskočio u ledenu Nišavu da bi spasio psa koji je čitav dan proveo na ostrvu usred vode. Sve ovo se dogodilo u ponedeljak oko 19 sati, kada je ovaj zakleti ljubitelj pasa, zbog nereagovanja vatrogasaca i policije, došao do mosta kod Ureda, obukao gumene čizme i zagazio u reku.

Na ovom mestu u ponedeljak oko 19 sati, po mrklom mraku, odvijala se prava drama. Da nije bilo hrabrosti Nišlije Dragana Dinića, ko zna šta bi bilo sa psom koji je, ne zna se kako, dospeo na ostrvce u Nišavi, u blizini betonskog mosta kod Ureda.

Voda je bila ledena, priča nam Dragan. Nije mu bilo svejedno, ali kaže – za pse i u vatru i u vodu.

Psa je oko 15 sati spazila prolaznica koja je alarmirala policiju. Vest o tome stigla je do Dragana Dinića, koji je i član Društva za zaštitu životinja. Nije mogao da sedi kod kuće i čeka da neko reaguje, već je seo u auto i došao na lice mesta, što se ispostavilo kao dobra odluka, jer je pas već bio preplašen i premrzao.

Ukoliko naiđete na psa, mačku ili neku životinju kojoj treba pomoć, osim policije možete da obavestite i Dragana Dinića. Njegov broj telefona je 065 26 77 477. Razgovor sa njim pogledajte u emisiji o ljubimcima „PetBook“, koja se na kanalu NTV-a emituje nedeljom u 17.45.

Povezane vesti

 • ljota

  Šta novinara treba da vodi emocija ili objektivnost? Molim novinara koji je pisao članak da odgovori:da li je siguran da je pas neplivač? I ako jeste odakle on tamo? U ovom slučaju ovaj pas je došao na to mesto kako je i otišao sa tog mesta!

  • Urednik

   Objektivnost je prvi i osnovni princip, a o tome da li se citava stvar dogodila ili ne, da ste novinar mogli biste da proverite u Policijskoj upravi, koja je asistirala gospodinu prilikom spasavanja. A mi smo proverili.
   Redakcija nije sigurna da je pas neplivac, ali uvek nam mozete pomoci da proverimo. Gledajte nas i dalje.

 • komsija

  Predlažem vam da ovog „heroja“ – režisera zaposlite na NTV!Uspeo je manipulacijom (podmetnutim psom ispod mosta)da privuče medijsku pažnju kako bi sebe prikazao kao velikog ljubitelja životinja!Sa koliko brutalnosti se odnosi sa psima koje čuva pitajte njegove komšije!Imali smo prilike da gledamo njegovo iživljavanje sa mačkom koju je rastrgao njegov pitbul!To je bio horor!Vidite sa inspekcijom opštine Palilula koliko prijava ima protiv ovog vašeg „heroja“ i da li mogu da izađu na kraj sa njegovom samovoljom!

  • Urednik

   Ukoliko znate da neko zlostavlja zivotinje, prijavite na 192. Nije bila namera da se bilo ko favorizuje, vec da se ovakvim primerom (pa makar i da je izmisljen) apeluje na ljude da pomazu zivotinjama u nevolji. Hvala

 • Zoran Bulatovic

  Svaka cast mladom Nisliji Draganu Dinicu za gest kojim je pokazao velikodusnost i pozrtvovanje u spasavanju bezpomocnog psa u Nisavi.To je primer ljudskog ponasanje prema zivotinjama koje nisu krive zato sto postoje,jer mnogi od njih nemaju pravi dom i gazdu koji ce ih udomiti.Sve pohvale mladom Dinicu i jos jednom svaka cast.