018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Misa na „Čairu“

Komentari: isključeni

Hodočašćem, na kome će iz redova katoličke crkve u Vatikanu prisustvovati kardinal Milana, Anđelo Skola lokalna katolička crkva obeležiće 1700 godina od Milanskog edikta, rekao je za NTV, župnik Fra Niko Josić. Očekuje dolazak oko dvadeset hiljada hodočasnika iz Srbije i zemalja u okruženju, a misa će se održati 21. septembra 2013. godine na Stadionu „Čair“.

Svečanim misom kardinala i milanskog nadbiskupa Anđela Skole počinje obeležavanje jubileja Milanskog edikta, dokumenta kojim je hrišćanstvo izjedančeno sa drugim religijama u Rimskom carstvu. Kardinal Skola će u Srbiji boraviti od 19. do 22. septembra. Programom je predviđeno da se prvog dana, 19. septembra, u Beogradu sastane sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i srpskim patrijarhom Irinejem.

Noć uoči hodočašća, kardinal Skola će u župskoj crkvi učestvovati u noćnom bdenju sa mladima, kada će u crkvi Uzvišenja svetog Križa biće izložena čestica – relikvija Hristovog krsta.

Prema rečima fra Nika Josića, kardinalu Skoli će ovo biti prva poseta Nišu – rodnom gradu cara Konstantina. Grad Niš i Milano su pobratimljeni gradovi, pa će i niška i milanska crkva biti pobratimske.

 

Povezane vesti