018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hoće li evropsko inženjerisko takmičenje proći bez “Šredingerovih mačaka” ? (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Ekipa “Šredingerove mačke” u kojoj su 4 studenta niškog Univerziteta pobedila je na lokalnom inženjerskom takmičenju EBEC, što ih je kvalifikovalo za takmičenje na evropskom nivou, koje se održava u Portugaliji. Međutim, za odlazak im je potrebno 1600 evra, koje, na žalost, nemaju.
Lazar, Dimitrija, Aleksandar i Novak su studenti Prirodno-matematičkog i Fakulteta zaštite na radu. Zajedno su učestvovali na lokalnom i regionalnom inženjerskom takmičenju i pobedili.
Na takmičenjima u Nišu i Beogradu dokazali su da su veoma kreativan i inovativan tim.
Od 2. do 11. avgusta ih očekuje evropsko takmičenje u Portugaliji u kome učestvuje 96 studenata u 15 ekipa. Smeštaj i hrana su im obezbeđeni, međutim, za put, koji ih košta ukupno 1600 evra, nemaju novca.
Učešće na evropskom inženjerskom takmičnju bi im, kažu, mnogo značilo i zbog iskustva ali i mogućeg zposlenja.
Ova ekipa ima malo vremena da prikupi novac za put u Portugaliju jer do 15 jula moraju da rezervišu karte. Novac su, kažu, već tražili od pojedinih gradskih opština ali, do sada, nisu dobili ništa. Ukoliko ste u mogućnosti da podržite ove talntovane niške studente možete ih kontaktirati na telefon 066/ 42-80-90 ili na e-mail adresu schrodingerscats4@gmail.com.