018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hitnoj pomoći preti nova blokada računa (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Račun Hitne pomoći trenutno nije u blokadi ali ovoj službi preti opanost kada stignu na izvršenje tužbe radnika za neisplaćene zarade, jubilarne nagrade i druga potraživanja. Još je neizvesno i šta će biti sa stomatološkom službom, kaže novi v.d. direktora Branislav Ničić.
Osim problema sa manjkom lekara i 26 neugovorenih radnika, služba čiji je zadatak da Nišlijama pruži hitnu medicinsku pomoć, uz pomoć štapa i kanapa, kako-tako funkcioniše. Međutim, njena budućnost biće neizvesna kada na izvršenje stignu tužbe radnika za neisplaćene zarade, jubilarne nagrade i ostala potraživanja, kaže novi vršilac dužnosti direktora Branislav Ničić.
Restriktivna politika zapošljavanja nije jedina muka. Težnja države da stomatološku službu prebaci u privatan sektor, takođe ugrožava rad Hitne pomoći. 13 stomatoloških radnika je neugovoreno, a još nije izvesno da li će zubari uopšte raditi pri Hitnoj pomoći. Zbog racionalizacije koju su ranije najavljivali u Gradu, hitna stomatološka služba mogla bi da radi samo tokom noći i vikendom. Postoji mogućnost i da ova služba bude prebačena u Dom zdravlja.
Grad je 18. juna uplatio 10 miliona dinara na račun Hitne pomoći, koji je do tada bio u blokadi za nešto više od 7 miliona. Uz pomoć tog novca, sredstava Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i sopstvenih para, ova služba izlazi na kraj i sa više pacijenata i terenskih poziva što je uobičajeno za ovo doba godine zbog visokih temperatura. Ipak, brojne su pritužbe građana na rad Hitne pomoći, a u ovoj medicinskoj službi se nadaju da će njihovim radom i ulovima uskoro biti zadovoljnji i pacijenti ali i sami radnici.