018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hitno rešavanje problema vodosistema „Vrelo“ (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Na sastanku predstavnika nadležnih institucija i čelnika opštine Crveni krst postignut je dogovor da se troškovnik JKP „Naissus“ za izvođenje radova, hitno rešavanje problema i puštanja tehničke vode sa vodostitema „Vrelo“, a sa kojeg se snabdevaju sela na teritoriji ove opštine, do kraja dana dostavi na uvid Direkciji za izgradnju grada, a zatim i zameniku gradonačelnika, Ljubivoju Slavkoviću. Ovaj problem trebalo bi da bude tema narednog Gradskog veća.

Sela Vrelo, Paligrace, Velepolje i Gornja Trnava, priključeni na vodosistem „Vrelo“ u najkraćem roku trebalo bi da dobiju vodu, odnosno, kako kažu u „Naissusu“, odluka je da voda na česmama ponovo poteče. Inače, česte havarije i neisparavna voda za piće deceniju i po predstavljaju ozbiljne probleme za meštane ovih sela. U Opštini „Crveni krst“ kažu da su, iako to nije njihova direktna nadležnost, spremni da u svakom pogledu pomogu da se pogled trajno reši.

Za rešavanje probelma vodosistema „Vrelo“, Grad je izdvojio trideset miliona dinara, a rekonstrukcija bi etapno trebalo da traje tri godine. JKP „Naissus“ je spremno da preuzme sanaciju i rukovođenje „Vrelom“, ali je prethodno potrebno da se ispune određeni uslovi.

Odluka sa sastanka je da se troškovnik JKP „Naissus“ do kraja dana prosledi Direkciji za izgradnju grada, koja je investitor i vlasnik sistema „Vrelo“, a zatim i kolegijumu Gradskog veća, kako bi se formulisao ugovor i omogućilo „Naissusu“ da u što hitnijem roku žiteljima ovih sela omogući da dobiju vodu.

Povezane vesti