018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hitna sednica skupštine

Komentari: isključeni

Gradonačelnik Niša i Gradsko veće podržaće sazivanje hitne sednice Skupštine Grada, na kojoj će se, između ostalog, raspravljati o trenutnoj bezbednosnoj situaciji u Gradu i načinima da se ona podigne na viši nivo.

Iako se stopa kriminaliteta za 2012. smanjila za 13 odsto u odnosu na prethodnu godinu, grad veličine Niša mora dobiti načelnika policije, istakao je gradonačelnik Niša prof. dr Zoran Perišić.

Niš je bez načelnika policije duže od 3 godine, a iako stopa kriminaliteta u tom periodu nije rasla, paljenje automobila i eksplozija u kojoj je jedna osoba izgubila život, opterećuju građane, što iziskuje hitno postavljanje načelnika, istakao je gradonačelnik Niša, prof. dr Zoran Perišić.

Na situaciju u Nišu ukazao je i predsednik Vlade Aleksandar Vučić i istakao da je stanje nepodnošljivo, ali i bojazan da je u Nišu nastao novi narko klan.

Gradonačelnik Niša istakao je i da očekuje da načelnik policije bude uskoro postavljen, s obzirom da njega predlaže direktor policije, a odluku o postavljenju donosi Ministar policije Republike Srbije.

Niš je bez načelnika jedne od najvažnijih uprava od 30. decembra 2009. godine, kada je sa funkcije otišao pukovnik Zoran Stojanović.

Povezane vesti