018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hitna pomoć intervenisala 116 puta za 24 sata! (VIDEO)

Komentari: isključeni
Tagovi: , ,

Niška Hitna pomoć u prethodna 24 sata intervenisala je čak 116 puta, što je znatno više nego inače, rekla je portparol ove zdravstvene ustanove dr Slađana Milenković. Prema njenim rečima, na zaleđenim ulicama zbog padova povećan je broj preloma i uganuća.

Doktorka Milenković dodaje da se dogodila i jedna saobraćajna nesreća u Ulici 12. februara, kod OMV pumpe, u kojoj je povređen jedan čovek koji se sa povredama glave prebačen na hirurgiju. A kako ističe, i u dnevnoj i u hirurškoj ambulanti bilo je više sumnji na prelome i uganuća ekstremiteta kod pacijenata.

Uprkos apelima lekara na niškim ulicama, na niškim ulicama bio je uobičajen broj ljudi. Obaveze su, kažu, neodložne, pa su prinuđeni da rizikuju. Ipak, smatraju da led ovih dana nije toliko strašan koliko može da bude.

Ovakvo vreme ne prija ni bolesnicima koji imaju probleme sa respiratornim organima i astmatičarima, kao i psihijatrijskim pacijentima i hipertoničarima, koji su se takođe javljali u velikom broju, dodaje doktorka Milenković.

 

Povezane vesti