018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Haradinaj pušten, do daljeg u Sloveniji

Od:
Komentari: isključeni

LJUBLJANA – Lider Alijanske za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj je pušten večeras iz pritvora posle saslušanja pred istražnim sudujom u Kranju, ali ostaje u Sloveniji doke se ne razjasni da li je poternica i dalej važeća ili ne.
Slovenačka policija je posle hapšenja izvela Haradinaja pred istražnog sudiju u Kranju koji je preuzeo dalji postupak, rekao je portparol kranjske policije Bojan Kos, objavio je slovenački portal 24ur .
Haradinaj je posle saslušanja pušten na slobodu.
Državna tužiteljka Marinka Jeraj je objasnila da uprkos tome Haradinaj mora da ostane u Sloveniji dok se ne razjasni da li je poternica i dalje važeća ili ne.
Ona nije mogla da kaže koliko bi dugo mogao da traje taj postupak.
Portparol slovenačke policije potvrdio je za prištinski portal Lajmi.net da je na aerodromu u Ljubljani popodne uhapšen jedan kosovski državljanin koji čeka izvođenje pred istražnog sudiju Okružnog suda u Kranju.
Prištinski mediji javili su ranije danas da je na ljubljanskom aerodromu uhapšen lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj po poternici Srbije iz 2004. godine.
Haradinaj je za TV Kljan Kosova negirao da je uhapšen, već je rekao da je samo priveden po, inače, kako tvrdi, nevažećoj srpskoj poternici, te da čeka naredni avion za Prištinu.

Tanjug 17 Jun 2015 20:17
Foto Tanjug, S. Radovanović/arhiva