018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hapšenja u JKP Toplana (VIDEO)

Od:
Komentari: isključeni

Zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj i time oštetili budžet grada za više od 11 miliona dinara, niška policija uhapsila je sadašnjeg direktora Toplane 60-godišnjeg S. M., kao i bivšeg direktora 64-godišnjeg M. I. Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, potvrđeno je u policiji.

S. M. i M. I se terete da su kao odgovorna lica od sredine novembra 2012. Do kraja aprila 2014. omogućili investitoru “Urban 018“ priključenje objekta u Jugovićevoj ulici u Nišu na sistem daljinskog grejanja, bez plaćanja taksi za gradsko građevinsko grejanje i toplifikaciju. Osim toga, oni se sumnjiče i da su investitoru “Almar Gradnja“ od kraja oktobra 2013. godine do kraja aprila 2014. godine, omogućili priključenje objekta u Jablaničkoj ulici u Nišu.
Procenjuje se da su na ovaj način su osumnjičeni oštetili budžet Grada Niša za više od 11,4 miliona dinara. Zbog toga, kako je rečeno u policiji, postoji osnovana sumnja da su zloupotrebili službeni položaj. Po isteku mere zadržavanja, osumnjičeni će uz krivičnu prijavu biti privedeni u nadležno tužilaštvo.