018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hans Peter Merc gost Privredne komore

Komentari: isključeni
Tagovi: ,

Gost niške Regionalne privredne komore je Hans Peter Merc, direktor međunarodnih poslova Privredne komore Bohuma, jednog od ekonomski najrazvijenijih regiona Nemačke. Za tri dana, koliko će trajati boravak nemačkog privrednika u našem gradu, njemu će biti predstavljeni industrijski i privredni potencijali Niša, Prokuplja i Pirota, i organizovan niz susreta sa predstavnicima najvažnijih i najvećih kompanija sa ovog područja.

Grad Bohum u rurskoj oblasti u pokrajini Severna Rajna Vestfalija, jedan je od privredno najrazvijenijih gradova u Nemačkoj. Iako relativno mali, sa oko 360.000 stanovnika, ovaj grad je sedište Univerziteta, ali i velikih industrijskih kompleksa od kojih su nama svakako najpoznatiji fabrika automobila „Opel“ i evropski ogranak kompanije RIM, koja proizvodi Blekberi.

Upravo zbog toga je i poseta uglednog gosta i njegovo upoznavanje sa potencijalima juga Srbije izuzetno važna, kao prvi korak ka povezivanju naših i nemačkih privrednika. Inače, poseta gospodina Merca, omogućena je zahvaljujući posredovanju poznatog košarkaškog trenera Svetislava Pešića, koji je nedavno bio gost niške privredne komore, i koji, kao rođeni Piroćanac, želi da pomogne privredni oporavak ovog dela Srbije.

Tokom boravka u Komori gospodin Merk je razgovarao sa vodećim niškim privrednicima. Popodne je posetio Prokuplje i obišao fabriku „Leoni“, a sutra će boraviti u Pirotu i, kako je najavljeno, obići pogone „Tigar Tajersa“. Očekuje se da narednih nedelja bude organizovana i uzvratna poseta naših privrednika Bohumu.

Povezane vesti