018/521-172 urednik@ntv.rs
Najnovije vesti

Hala poplavljena – utakmice otkazane

Komentari: isključeni

Jučerašnja kiša i izlivanje kanalizacije ispod nadvožnjaka u Zetskoj ulici, poplavili su prizemlje Sportske hale „Čair“. Direktor Sportskog centra kaže da je šteta velika, i da će pouzdaniju procenu imati tokom sutrašnjeg dana. Zbog nastalih okolnosti otkazane su i utakmice Svetske lige u odbojci za muškarce, zakazane za narednu nedelju.

Parket, kancelarije, prostor za ambulantu i svlačionice Sportske hale „Čair“, sinoć su posle pljuska bile nekoliko sati pod vodom. Zbog jake kiše, izlila se kanalizacija ispod nadvožnjaka u Zetskoj, tako da je fekalna voda, zbog loše projektovanog nagiba rampe za invalide, pojurila prema Hali.

Iako su vatrogasci i dežurna ekipa vodovoda crpli vodu tokom noći, pričinjena je velika materijalna šteta. Samo promena parketa koštala bi oko šest miliona dinara.

Da se slična situacija ne bi ponovila,rukovodstvo Sportske hale „Čair“, zatražilo je pomoć vodovoda i Direkcije, kako bi se rešio problem odvoda i smanjio nagib rampe za invalide. Na trajnom resšenju insistira i gradonačelnik, pogotovo kada se zna da je nedavna rekonstrukcija objekta koštala oko osam  miliona evra.

S obzirom na to da je Sportska hala „Čair“ dobila visoke ocene za organizaciju FED Ii Dejvis kupa, kao i evropskih rukometnih kupova za muškarce i žene, bilo bi van pameti da se tokom narednog vikenda igraju utakmice Svetske lige za muškarce u odbojci, zbog čega će ovaj sportski događaj umesto u Nišu, biti organizovan u drugom gradu, kaže Dragan Perić – direktor Sportskog centra „Čair“.

 

 

Povezane vesti